Monopoly-houses_ReindersHypotheken

Sinds kort is het voor mensen met een flexibel arbeidscontract mogelijk om bij verschillende geldverstrekkers een hypotheek aan te vragen met de perspectiefverklaring. Daarnaast kunnen flexmedewerkers nu ook bij een onafhankelijk adviseur terecht. Tot nu toe was Obvion de enige partij die flexmedewerkers een hypotheek verstrekt met de perspectiefverklaring, via de Eigen huis hypotheekservice van Vereniging Eigen Huis.

De volgende stap is het aansluiten van meerdere uitzendorganisaties, naast Randstad, Tempo-Team en Yacht. Het doel van de initiatiefnemers is om met de perspectiefverklaring een marktstandaard neer te zetten.

Obvion, initiatiefnemer van de perspectiefverklaring samen met Randstad en Vereniging Eigen Huis, heeft andere geldverstrekkers gevraagd om mee te werken aan de pilot voor de perspectiefverklaring. Geldverstrekkers die zich nu aansluiten bij de pilot zijn: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Banken, waar wij van Reinders Hypotheken mee samenwerken. Daarnaast werkt Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) mee aan de perspectiefverklaring. WEW is uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). ‘Met het aansluiten van deze geldverstrekkers bij de pilot is weer een cruciale stap gezet richting onze ambitie, namelijk dat zoveel mogelijk consumenten met een flexibel arbeidscontract een huis kunnen kopen’, zegt Cynthia Tulp, Manager Marketing, Communicatie en Sales van Obvion. ‘Wij hopen dat alle geldverstrekkers in Nederland zich aansluiten bij ons initiatief.’

Perspectiefverklaring voor alle flexmedewerkers

Op dit moment zijn Randstad, Tempo-Team en Yacht nog de enige uitzendorganisaties waar flexmedewerkers terecht kunnen voor een perspectiefverklaring. Flexmedewerkers moeten minimaal één jaar in dienst zijn en kunnen dan een perspectiefverklaring aanvragen bij één van de organisaties. Vervolgens kan een medewerker met de perspectiefverklaring naar een geldverstrekker gaan voor een hypotheekaanvraag. De initiatiefnemers willen dat meerdere uitzendorganisaties zich aansluiten.

Over de perspectiefverklaring

December 2013 introduceerden Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis de perspectiefverklaring, waarmee gekeken wordt naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid voor het krijgen van een hypotheek. Bij de perspectiefverklaring zijn de vooruitzichten op werk namelijk bepalend. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie van de medewerker meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Tempo-Team of Yacht maakt ook onderdeel uit van de verklaring. Juist dat maakt de verklaring extra betrouwbaar.

Wil je weten of jij ook met een perspectiefverklaring een hypotheek kunt krijgen? Vraag ons, van Reinders Hypotheken dan hier om een passend advies!

Bron: ING Fintool.nl